Зелена маслина сорт Халкидики - испански тип
Майчина саламура: вода, морска сол, млечна и лимонена киселина
Типът на тази маслина означава начина на преработка. Зелената маслина Халкидики - испански тип се бере в началото на зреенето й и ферментира в майчина саламура до 12 месеца. Има едра издължена форма, плътно тяло, нежен жълто-зелен цвят. В процеса на ферментация, хрупкавата й текстура добива плътна и многослойна мекота, която разгръща балансирани вкусови качества, леко изразен млечно-кисел послевкус, с щипка плодов аромат.
Хранителни стойности за 100 гр. продукт
Продукт |
Зелена маслина испански тип „Антес и Мария” – сорт Халкидики |
Енергийност |
178kcal/ 746kJ |
Мазнини |
14,29 |
Вт.ч. наситенимазнини |
2,16 |
Въглехидрати |
0,06 |
вт.ч. захари |
0 |
Фибри |
1,25 |
Протеин |
1,1 |
Сол |
4,68 |