Зелени манастирски маслини от Халкидики - с риган и лимон

В саламура с морска сол, с риган от Света Гора и лимон, дафинов лист, extra-virgin зехтин , лимонена киселина.

Маслини с уникален вкус, събирани на ръка една по една, приготвени по традиционен естествен метод без никаква химическа обработка.

Събират се и се сортират в Метоха Ормилия към Светия Манастир Симонопетра на Света Гора.

Риганът, който се използва, се бере от Света гора. Това е диворастяща билка, която се среща на относително високи места. Сушенето й се осъществява в Ормилия, Халкидики, по напълно естествен начин. Стрива се и се пресява ръчно. Риганът е особено ароматна билка с високо съдържание на етерични масла.

Продуктът се предлага в PET-буркани от 1 кг, 2 кг, 3.5 кг   

Хранителни стойности за 100 г маслини

Енергийна стойност 159 kcal/ 656kJ
Мазнини 15,7
в т.ч. наситени 5,8
Въглехидрати 3,5
в т.ч. захари 0,8
Протеин 0,9
Сол 4,3

Може би се интересувате и от?