Зелени манастирски маслини от Халкидики - с риган

В саламура с морска сол, с риган от Света Гора, органичен оцет и лимон, дафинов лист, extra-virgin зехтин, лимонена киселина.

Маслини с уникален вкус, брани на ръка една по една, приготвени по традиционен естествен метод без никаквa хiмическа обработка.

Събират се и се сортират в Метоха Ормилия към Светия Манастир Симонопетра на Света Гора.

Риганът, който се използва, се бере от Света гора. Това е диворастяща билка, която се среща на относително високи места. Сушенето й се осъществява в Ормилия, Халкидики, по напълно естествен начин. Стрива се и се пресява ръчно. Риганът е особено ароматна билка с високо съдържание на етерични масла.

Продуктът се предлага във вакуумна опаковка от 250 г и 500 г

Хранителни стойности за 100 г маслини

Енергийна стойност 164 kcal/ 678 kJ
Мазнини 15,2
в т.ч. наситени 2,5
Въглехидрати 5,4
в т.ч. захари 0,8
Протеин 1,4
Сол 3,8

Може би се интересувате и от?