Зелена маслина сорт Халкидики - испански тип

Майчина саламура: вода, морска сол, млечна и лимонена киселина

Типът на тази маслина означава начина на преработка. Зелената маслина Халкидики - испански тип се бере в началото на зреенето й и ферментира в майчина саламура до 12 месеца. Има едра издължена форма, плътно тяло, нежен жълто-зелен цвят. В процеса на ферментация, хрупкавата й текстура добива плътна и многослойна мекота, която разгръща балансирани вкусови качества, леко изразен млечно-кисел послевкус, с щипка плодов аромат.

Хранителни стойности за 100 гр. продукт

Продукт

Зелена маслина испански тип „Антес и Мария” –

сорт Халкидики

Енергийност

178kcal/ 746kJ

Мазнини

14,29

Вт.ч. наситенимазнини

2,16

Въглехидрати

0,06

вт.ч. захари

0

Фибри

1,25

Протеин

1,1

Сол

4,68

Може би се интересувате и от?