Натурални маслини кафява стафида сорт Халкидики

В морска сол, зехтин, оцет

Това са зрели маслини сорт Халкидики, дехидратирани  с морска сол по специална технология, изискваща конкретни знания и опит. След преработка, маслините губят част от влагата си и стават подобни на стафиди. Спецификата в качествата на този вид маслини се определя от степента и скоростта на дехидратиране.

Тези маслини са деликатес за ценители, може да се овкусяват със специално подбрани подправки и билки, които им придават неповторим вкус и наслада. Маслината стафида сорт Халкидики запазва богатата палитра от вкусови качества на своя сорт и оставя наситен послевкус на високомаслен, опушен месест плод.

 

Хранителни стойности за 100 гр. продукт

Продукт

Маслина кафява стафида

„Антес и Мария” –

сорт Халкидики

Енергийност

322kcal/1349kJ

Мазнини

30,15

вт.ч. наситенимазнини

8,14

Въглехидрати

5,25

вт.ч. захари

0,55

Фибри

0,78

Протеин

3,10

Сол

5,09

 

Може би се интересувате и от?