Натурални маслини кафява стафида сорт Халкидики
В морска сол, зехтин, оцет
Това са зрели маслини сорт Халкидики, дехидратирани с морска сол по специална технология, изискваща конкретни знания и опит. След преработка, маслините губят част от влагата си и стават подобни на стафиди. Спецификата в качествата на този вид маслини се определя от степента и скоростта на дехидратиране.
Тези маслини са деликатес за ценители, може да се овкусяват със специално подбрани подправки и билки, които им придават неповторим вкус и наслада. Маслината стафида сорт Халкидики запазва богатата палитра от вкусови качества на своя сорт и оставя наситен послевкус на високомаслен, опушен месест плод.
Хранителни стойности за 100 гр. продукт
Продукт |
Маслина кафява стафида „Антес и Мария” – сорт Халкидики |
Енергийност |
322kcal/1349kJ |
Мазнини |
30,15 |
вт.ч. наситенимазнини |
8,14 |
Въглехидрати |
5,25 |
вт.ч. захари |
0,55 |
Фибри |
0,78 |
Протеин |
3,10 |
Сол |
5,09 |