Натурална зелена маслина сорт Халкидики - цяла

Майчина саламура: вода, морска сол, лимонена киселина

Наименованието на сорта проилиза от георгафската област, в която се отглежда - полуостров Халкидики в Северна Гърция, чийто уникални климатични условия и почвени характеристики й придават плътен, солено-кисел вкус, с лека горчивина и тръпчивост, без усещане за интензивна масленост. Плодът се бере в началото на зреенето, от средата-септември до края на октомври, има едра издължена форма, месесто тяло с плътна и хрупкава текстура, бледо зелен, гранитено зелен, маслено зелен цвят. Натуралната зелена маслина Халкидики е сред най-добрите сортове трапезни маслини. 

Хранителни стойности за 100 гр. продукт


Продукт

Зелeни натурални маслини
„Антес и Мария”
сорт Халкидики

Енергийност

152kcal/ 637kJ

Мазнини

15,72

в т.ч. наситени мазнини

5,82

Въглехидрати

3,3

в т.ч. захари

0,08

Фибри

1,32

Протеин

0,95

Сол

4,62

Може би се интересувате и от?